Werkveld - Construction and technology

Commercial premises, offices and accommodation

This page is only available in dutch.


De bedrijfsruimte is een essentieel onderdeel in de bedrijfsvoering van een tuinbouwbedrijf. Het is het centrale gebouw waar het transport plaats vindt, de producten worden verwerkt en opgeslagen, waar aan- en afvoer vanaf buiten plaats vindt en van waaruit het bedrijf wordt gestuurd op het gebied van energie, arbeid en management. Bij de meeste bedrijven zijn tevens de kantoren, de kantines, de toiletruimtes in deze gebouwen geïntegreerd. Vaak wordt tevens de huisvesting van personeel in de nieuwbouw opgenomen.

De bedrijfsruimte moet dusdanig in het bedrijf gesitueerd worden dat er zo weinig mogelijk kruisingen plaats vinden tussen producten en personen. Er mag zo weinig mogelijk plaats verloren gaan voor transportwegen en de scheiding tussen schoon en vuil is belangrijk (hygiëne, haccp, iso, ...). Verder is een scheiding tussen de bedrijfsruimte en eventuele huisvesting van medewerkers aan te raden. 's Avonds gaat het bedrijf op slot en het huisvestingsgedeelte is dan apart bereikbaar.

Kortom: alles moet zo efficient mogelijk ingedeeld worden, waarbij de teelt, de productie en de mensen centraal staan. Bovendien moeten de gebouwen aan alle regels van het bouwbesluit voldoen. Denk hier aan isolatie, sterkte, ventilatie, vluchtwegen, brandwanden, veiligheid en lichttoetreding. Het ontwerp van een bedrijfsgebouw vraagt om een grondige kennis van de tuinbouw in combinatie met het bouwbesluit en architectuur. Hans Verdonschot van Aelmans Tuinbouw Advies heeft de perfecte achtergrond en ervaring om u hierbij te helpen. Kijk ook eens naar referenties.

More info?
Mr. Ing. J.P. (Hans) Verdonschot Projectleiding bouw en techniek 06 - 22 41 70 99
hverdonschot@aelmans.com
Mr. Ing. J.P. (Hans) VerdonschotBekijk LinkedIn-profiel
 
View the entire team of Construction and technology ›


Aelmanstuinbouw.com maakt gebruik van cookies. Sluit deze melding